Bernard Heesen, Ioan Nemtoi en diverse andere glaskunstenaars

In de galerie hebben wij sinds een aantal maanden steeds meer glaskunst. Niet altijd weten wij de makers, maar we hebben ook erg mooie werken van bekende glaskunstenaars, zoals Bernard Heesen, Ioan Nemtoi, Max Verboeket en Louis La Rooy.

Zie het Overzicht Collectie voor foto's en meer details.

In Februari: Open op 17 & 18 feb! En op de decorade op 23, 24 & 25 feb!

Het is alweer februari en deze maand zijn we weer gewoon het 3de weekend van de maand open, dus op zaterdag 17de en zondag 18de van 12u tot 18u. En dit jaar is de Decorade, de kunst- en antiekbeurs in Chateau Marquette, in februari, en wel op 23, 24 en 25 februari, en daar zijn we van de partij!

In de galerie hebben we objecten van een grote diversiteit aan glaskunstenaars, o.a. van Bertil Vallien, Bernard Heesen, Louis Larooy, Ioan Nemtoi, Matts Jonasson. Maar we hebben ook andere kunst zoals bronzen beelden, keramiek en litho's. 

De laatste tijd worden we ook regelmatig op afspraak bezocht, erg leuk! Dus als het niet lukt om langs te komen tijdens een regulier openingsweekend, stuur dan een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 06-25087590 om een afspraak te maken!

 

Een reden om naar onze galerie te gaan...

"Een vaas die bij je oma in de kamer misschien wat oubollig staat, ziet er in een andere context weer prachtig uit. Vroeger werden spullen met zoveel pure ambacht en liefde gemaakt. Dat zie je er echt vanaf."

Een impressie

Bijgaand een foto om een indruk te krijgen van de galerie, maar om een goede indruk te krijgen van de collectie van Galerie Leuring kijk daarvoor op 'Overzicht collectie'.

 

 

De verbouwing

Toen wij hier in 2012 gingen wonen wisten we dat we de voormalige kantoorruimte ooit wilden verbouwen tot een 'eigen galerie', maar omdat het huis eerst prioriteit had zijn we pas in november 2013 met de verbouwing van de 'aanbouw' begonnen.

Van een saaie kantoorruimte met systeemplafond is het een stijlvolle ruimte geworden met extra licht door een daklicht, mooie gestucte wanden en een nieuwe vloer, met een heel bijzondere entreemat.